El nostre objectiu al dia d’avui que que agafeu a Phytomer tot l’afecte que tenim. Un afecte especial, com el que se sent en mirar vídeos de gatets que s’adormen, de bebets balbucejants, de Boris Izaguirre als 90…
En fi, situem-nos!
Som a principis dels 70. Saint-Malo, a Bretanya. Jean Gedouin és jove, un visionari. S’apassiona pels estudis científics que demostren els beneficis de l’aigua del mar a la pell. Neix Phytomer i, per tant, la història de la cosmètica marina , que la firma construirà sobre tres pilars principals: l’oceà, la ciència i la bellesa. La idea és extreure els actius capaços de reproduir els processos naturals del medi marí a nivell de la pell mentre que a més s’integren en fórmules cosmètiques capdavanteres. És el que es coneix com a biomimetisme marí.
A Phytomer, com us veníem comentant, li tenim molt d’ afecte . a través d’un sistema ecològic de jardins filtrants , que estan al costat de la unitat de producció de l’empresa i tracten de forma natural els residus generats a través de plantes que absorbeixen la contaminació com el lliri dels pantans , el jonc florit , la paciència d’aigua i la menta aquàtica .
Si ets dels que pensa que cuidar el medi ambient és una mania sense sentit de 4 hippies atrotinats pots abandonar ara, no et preocupis. Et recomanem documentar-te sobre com generar un forat de cuc per traslladar-te a una altra dimensió quan ens hàgim carregat el planeta on vivim.
Si et sembla lògic, segueix llegint 🙂
A Phytomer no s’utilitzen químics de cap mena i l’aigua que s’obté compleix amb les estrictes exigències mediambientals de la Badia del Mont Saint-Michel , aquell petit paradís que va immortalitzar Cézanne a principis del segle passat. A més, Phytomer és dels únics laboratoris cosmètics que és capaç de traslladar els principis actius als seus productes mitjançant tècniques d’extracció 100% naturals com la liofilització o la lixiviació, que a més produeixen residus nets aptes per ser reutilitzats com a adobs per a l’agricultura local.
No contents amb això, com que són tan cuquis se’ls ha acudit que cultivar algues és una excel·lent alternativa a les seves pròpies collites, perquè a més, i com sempre mantenint la vista en els beneficis del TOT, permet incrementar l’accés a certa biodiversitat sense recórrer a les reserves naturals i els dóna la possibilitat de cultivar la quantitat justa i indispensable que necessiten els laboratoris sense generar deixalles. Paral·lelament, amb això també es maximitza el potencial del món marí, de manera que a més s’acaba millorant la qualitat de la primera matèria per als seus cosmètics.
I podem seguir arrissant el ris de les fantàstiques i meravelloses que són a Phytomer comentant-vos que els llocs de collita sempre estan dins de les zones classificades com a NATURA 2000 (aigües no contaminades i regularment controlades).
A què ja els teniu una mica d’afecte? 🙂