Avui volem parlar d’un dels nostres nous tractaments estrella contra els dolors. Fàcil d’usar, segur i eficaç.
Alguna vegada us haureu preguntat què són aquestes cintes enganxades a l’esquena, als colzes, a les cames… Les porten Djokovich, Beckham, les noies de la selecció de volley, el veí del quart, la nova núvia del teu cosí… tots i totes!
Així que intentarem llançar una mica de llum sobre això deaquestes tiretes miraculoses que hem incorporat a la nostra carta de tractaments.
Els taps tenen una funció primordial: millorar les molèsties produïdes per aquestes males postures que sense adonar-nos anem adquirint inexorablement i que repetim diàriament i fins a la sacietat durant les activitats que anem fent.
El tap, embenat neuromuscular o kinesiotaping és una tira elàstica que s’enganxa a la pell i que actua provocant una descompressió dels teixits. D’aquesta manera, activa el sistema neurològic, limfàtic i circulatori, estimulant el procés d’autocuració natural que té el nostre organisme però que està bloquejat pels nostres vicis corporals .
Les bases del kinesiotaping van ser assegudes als anys setanta a Àsia (Corea i Japó), de la mà del Dr. Kenzo Kase i del Dr. Murai. El doctor Kase es va inspirar en la creença que el moviment i l’activitat muscular són imprescindibles per mantenir i recuperar la salut . Aquesta idea de moviment inclou tant les articulacions com la circulació sanguínia, la circulació limfàtica i la temperatura corporal. El Dr.Kase veia que un embenat no elàstic limitava tot allò que per a ell era fonamental, i d’aquí va sortir la idea de crear un esparadrap elàstic que millorés la funció que té la nostra musculatura però sense limitar-ne els moviments. I voilà! Va néixer l’embenat neuromuscular pel qual ara hem començat a apostar.
El kinesiotape mana la informació de descompressió des de la zona superficial a la més profunda, creant un espai més gran entre la pell i el múscul i millorant així la circulació sanguínia i el drenatge limfàtic. Té un efecte analgèsic ia més corregeix el posicionament articular. És a dir que, per exemple, si arran d’algun cop o caiguda la vostra espatlla ha adquirit un posicionament lleugerament incorrecte i això afecta els tendons, amb el tap podem ajudar-lo a millorar la postura.
Combinat amb un bon massatge, és ideal per millorar les contractures musculars i disminuir aquest dolor que puntualment se’ns va repetint i amb què ja gairebé ens hem acostumat a viure. I recordeu sempre que el millor per al vostre cos és portar un bon estil de vida que compensi les hores que estem en una cadira amb altres hores de passejades, de ioga, de natació o del que us faci sentir millor… sempre estirant adequadament després de cada activitat!
Així que si voleu acabar amb aquest tipus de molèsties tan recurrents, sapigueu que hi ha esperança!